Nem tudjátok-e, hogy akik versenypályán futnak, mindnyájan futnak ugyan, de egy veszi el a jutalmat? Úgy fussatok, hogy elvegyétek. 1Korinthus 9:24

2019. október 5., szombat

A szeretet a legjobb út mindenhez




1. A szeretet a legjobb út mindenhez

A SZERETET „nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal”, - írta Pál apostol az 1Kor 13:6 versében. Ezekkel a szavakkal teljes mértékben egyetérthetünk, hiszen A SZERETET A LEGJOBB ÚT MINDENHEZ! Válasszuk hát mi is ezt az utat, amikor olyanok felé közelítünk, akik félrevezetettségüknél fogva téves felfogást vallanak igaznak a bárki számára könnyen hozzáférhető Szentírásból. A szeretet és az igazság soha nem mondhat ellent egymásnak, hanem ki kell hogy egészítse egymást. Ennélfogva a valódi szeretet képes arra, hogy a hamisság jéghegyeit megolvassza, és feltárja az őszinte szívű emberek számára a mögötte megbújó igazságok felüdítő oázisát.

Pál apostol gyengéd szeretete nyilvánult meg az I. századi korinthusi gyülekezet felé, amikor ezeket a szavakat írta nekik: „Félek azonban, hogy amiként a kígyó a maga álnokságával megcsalta Évát, akként a ti gondolataitok is megrontatnak [és eltávolodnak] a Krisztus iránt való egyenességtől.” (2Kor 11:3)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése